Vaihto-opiskelijan vaikein vaihe on alkanut. Tunnit alkoivat tänään. Opetus on luonnollisesti siansaksaa, tunnit menevät päällekkäin ja harmittaa. Olen onnistunut saamaan tähän mennessä ainoastaan yhden aidosti kiinnostavan kurssin, muita en halua vielä kommentoida, koska en ole vielä ehtinyt osallistua monelle kurssille.

Omalta laitokseltamme audiovisuaalisen kommunikoinnin aineiden puolelta löytyy myös journalismista kiinnostuneelle ihan mukavia kursseja. Valitettavasti moni kiinnostava kurssi on kuitenkin vuoden kestävä, joten niihin en voi osallistua.

Olen kerännyt itselleni tähän mennessä neljä kurssia. Kuulostaa kovin vähältä, mutta aikataulut yliopistossa ovat kaikki järjestetty niin, että jouduin karsimaan kursseja rajusti pois päällekkäisyyksien takia. Lisäksi ensi viikolla alkaa erasmuksille tarkoitettu kielikurssi, jonka ajankohdasta en tiedä vielä mitään. Kurssi on intensiivikurssi ja muistaakseni tunnit ovat ainakin kolme kertaa viikossa.

Alustavasti lukujärjestyksestäni löytyy:
-Teoria y práctica de la fotografia (valokuvaus!)
-Antropologia del desarrollo (kehitysmaiden antropologiaa)
-Historia del cine español (espanjalaisen elokuvan historia)
-Historia de la España actual (Espanjan nykyhistoria)

tai Espanjan nykyhistorian tilalle Fuentes de informacion (tiedonhaun perusteet). Kurssi tosin kuulostaa kuivalta.

Yritän vielä plärätä kurssihakemistoa ja tunkea lisää kursseja mukaan, mutta ainakin omalta laitokseltani on tosi vaikea saada mitään.

En halua liikaa kursseja, koska en käytännössä tullut tänne tappamaan itseäni opiskelulla. Lisäksi olen suunnitellut aloittavani salsatunnit tanssikoulussa. Tunnit olisivat maanantaisin ja keskiviikkoisin puoli kymmeneltä illalla.