Tänään on sunnuntailauantai. Pyhäpäivä. Suomessa juhlitaan itsenäisyyspäivää. Minäkin juhlin itsenäisyyspäivää ja Suomen täysinäisiä vuosia, vaikka linnanjuhlat jäävätkin katsomatta.

Espanjan pyhän nimeä en edes tiedä. Tiedän kuitenkin, että pidennettyä viikonloppua kutsutaan täällä puenteksi. Tytöt lähtivät kotikyläänsä jo eilen, joten olen asuntomme herra tämän päivän. Illalla lähden Barcelonaan.

Havahdun pyhäpäiviin aina liian myöhään.  Päätin jättää kaikki matkaostokset viimeiseen päivään, mitä kadun nyt syvästi.

Kaksitoista tuntia linja-autossa Espanjan rannikkoa pitkin. Pimeydessä, koska matkustamme yöllä. Ilman ruokaa, koska pyhäpäivinä eivät kaupat avaudu. Ilman tyynyä, koska omistan espanjalaisittain vain liian suuren ja pitkulaisen tyynyn, jota ei voi kelpuuttaa niskatyynyksi.

Barcelonaan meno on ensimmäinen pidempi matkani Espanjassa. Olen jämähtänyt ja kotiutunut Granadan ympäristöön turhankin vankasti. Tuntuu hassulta kaivaa matkalaukku esiin ja alkaa pakata. Vaikka ajallisesti vietämme Barcelonassa vain puenten verran, välimatkaa kuitenkin kaupunkien välillä on tietolähteeni mukaan reilut 900 kilometriä.

Barcelona oli yksi vaihtoehdoistani vaihtokohteeksi, jonka takia odotan kaupungin näkemistä innolla. Lisäksi olen kuullut paljon hyvää Barcelonasta, vaikka todennäköisesti kieli tulee taittumaan Andalucian murretta heikommin. Katalaani on aivan oma maailmansa.

Tässä Suomi-kuva vs. Espanja itsenäisyyspäivän kunniaksi. Barcelonan kuvasaastetta luvassa toivottavasti ensi viikolla.

Täällä paistaa aurinko ja on poikkeuksellisen lämpimiä päiviä. Nautin.

PELTO SUOMESSA

1112471.jpg

1112556.jpg

"PELTO" ESPANJASSA

1112527.jpg

1112562.jpg