Vihdoinkin uskalsin käydä käsiksi Espanjan vilkkaaseen radiotarjontaan. Jo kauan on ollut mielessä selvittää hyviä espanjalaisia radiokanavia, ja alkaa päivittäin kuunnella sekä musiikkia että puhetta.

Minulla on toinen mp3-soitin, jonka yhteydessä on radio. Jostain syystä ipod on päässyt ahkerammalle käytölle, ja olen jopa syntisen paljon kuunnellut ainoastaan suomalaista musiikkia. Espanjalaisen musiikin kuuntelu on kuitenkin ollut mielessäni monta kertaa, koska tiedän siinä oppivan vahingossakin. Olen jopa pyytänyt espanjalaisia ystäviäni toimittamaan minulle hyvää musiikkia. Kukaan ei ole vielä ehtinyt, joten Scandinavian music group ja Zen Cafe on jatkanut soimistaan.

Ennen en välttämättä välittänyt ulkomaisesta lyriikasta niin, että olisin jaksanut oikein kuuntelemalla kuunnella sanomaa. Nykyään sitä ymmärtää ilman, että edes pysähtyy kuuntelemaan. Siis englantia, mutta myös yhä enemmän espanjaa.

Radio ja musiikki on oiva väline kielen opetteluun. Tiedän, että aiemmin en olisi jaksanut kiinnostua, koska puhe tai laulu olisi ollut minulle liian nopeaa. Nyt kehittyneen kielikorvan kanssa uskaltaa sukeltaa jo innokkaammin kieliviidakkoon. Yhä enemmän discoissa, youtubessa tai bussissa sivukorvalla kuulleet hittibiisit kulkevat korvasta sisään sanoman kera.

Koen, että espanjani on viime aikoina parantunut harppausmaisesti. Voin puhua pitkään ainoastaan espanjaa ilman tarvetta vaihtaa englantiin. Toisaalta kahden vieraan kielen sekamelskassa alkaisikin möngertää ihan outoja. Nykyään voin käydä elokuvissa ja ymmärtää suurimman osan dubbauksesta. Tunneilla ja tosi paikallista murretta kuunnellessa on edelleen aika hukassa - sanasto ja ääntämys menee yli ymmärryksen. Koen kuitenkin, että olen niin pitkällä, että voin kuunnella radiokeskustelua oikeasti kiinnostuneena. Siispä tehtävä on vain hankkia väylä radion käyttämiseen.

Vihdoin tänään löysin kattavan listan internetistä Espanjan radioista, ja uskalsin surffata syvemmälle. Valitettavan suuri osa espanjan hittiradioissa kuultavasta musiikista on samoja englanninkielisiä hittibiisejä, jotka soivat myös Suomessa.

Taidan lisätä espanjalaisen radion päivittäiseen rutiiniini. Internetin kautta se kulkee myöhemmin Suomeenkin.